Schmidt vreesde enkelbreuk bij PSV: 'Ergste wat je kunt doen als tegenstander'

Schmidt vreesde enkelbreuk bij PSV: 'Ergste wat je kunt doen als tegenstander'

17-12-2020 13:12 Laatste update: 13:20
124

De Graafschap zocht in de bekerwedstrijd tegen PSV (1-2) de grenzen van het toelaatbare op, constateert Roger Schmidt. De Duitse trainer spreekt schande van een charge op Philip Max.

Jasper van Heertum torpedeerde Max met een harde tackle. De linksback van PSV kon doorspelen, maar Schmidt vond De Graafschap in z'n geheel agressief. "Soms iets té. Die overtreding op Philipp Max, dat kan echt niet", wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Wedden

Meer odds

Ook Voetbal International ving de quotes van Schmidt over het incident op. "Iemand raken op zijn standbeen is het ergste wat je kan doen als tegenstander. Als hij daar op zijn voet wordt geraakt, breekt hij misschien zijn enkel", zei Schmidt.

Malen
Donyell Malen, die PSV met een fenomenaal afstandsschot aan een 0-2 voorsprong hielp, stoorde zich minder aan De Graafschap. "Zij deden het goed, door het erg compact te houden en af en toe slim een kleine overtreding te maken. Nee, ze liepen zeker niet alleen te schoppen. Ik vond dat ze goed voetbalden en het ons niet makkelijk gemaakt hebben."