Champions League verhuist naar RTL, Europa League te zien bij Talpa

Champions League verhuist naar RTL, Europa League te zien bij Talpa

17-12-2020 15:47 Laatste update: 15:56
89

De Champions League is vanaf volgend seizoen te zien bij RTL7, zo is donderdag bekrachtigd. De rechten van de Europa League en nieuwe Conference League gaan naar Talpa Network.

RTL neemt de uitzendrechten van de Champions League over van Talpa. Het bedrijf van John de Mol gebruikt op dit moment SBS6 voor het uitzenden van het belangrijkste clubtoernooi van Europa. Daarvoor waren de wedstrijden op Veronica te volgen.

Vanaf augustus 2021 tot en met de zomer van 2024 is de Champions League te zien op RTL7. "We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL7 kunnen gaan uitzenden", laat contentdirecteur Peter van der Vorst weten. "De Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben."

Europa League en Conference League
De nieuwe UEFA Conference League, het derde Europese toernooi na de Champions League en Europa League, is tussen 2021 en 2024 te zien bij Talpa Network. "Dit is heel mooi nieuws", reageert directeur Marco Louwerens. "De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is."