Barcelona en Real Madrid weten waar ze aan toe zijn in Spaanse Supercopa

Barcelona en Real Madrid weten waar ze aan toe zijn in Spaanse Supercopa

Gepubliceerd: donderdag 17 december 2020 om 16:36do 17-12-2020 om 16:36

Laatste update: donderdag 17 december 2020 om 16:40do 17-12-2020 om 16:40

In de halve finale van de Spaanse Supercopa zal het FC Barcelona van Ronald Koeman opnieuw spelen tegen Real Sociedad. Woensdag wonnen de Catalanen nog met 2-1 van Sociedad. Real Madrid zal spelen tegen Atheltic Bilbao, een wedstrijd die ook eerder deze week op het programma stond.

Barcelona en Real Sociedad zullen elkaar op 13 januari in Córdoba ontmoeten. Een dag later staat de andere halve finale tussen Real Madrid en Athletic Bilbao op het programma. Die wedstrijd zal afgewerkt worden in Málaga. Real Madrid speelde eerder deze week ook al tegen Athletic (3-1). De finale van het minitoernooi staat gepland op 17 januari in Sevilla.

Sinds vorig seizoen wordt de Supercopa in de huidge vorm afgewerkt. Voorheen was de strijd om de Supercopa altijd één duel tussen de landskampioen en bekerwinnaar van Spanje. Nu gaat de strijd om de beker tussen de nummers één en twee van de competitie en de twee bekerfinalisten. Real Madrid is de huidig landskampioen, Barcelona werd vorig jaar de nummer twee van La Liga. Real Sociedad en Athletic Bilbao zijn de twee bekerfinalisten van vorig seizoen. Doordat zowel Atheltic als Real Sociedad de bekerfinale uitsluitend met publiek wil spelen, is die wedstrijd nog altijd niet afgewerkt. 

De strijd om de Supercopa zou eigenlijk plaatsvinden in Saudi-Arabië, alleen is dit door de coronapandemie niet mogelijk dit seizoen. De kans is wel aanzienlijk dat de Supercopa volgend seizoen wel weer op Arabische bodem wordt gespeeld, vanwege een contractuele overeenkomst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws