Stegeman ligt onder vuur en begrijpt PEC-fans niet: 'Wat verwachten ze nu dan?'

Stegeman ligt onder vuur en begrijpt PEC-fans niet: 'Wat verwachten ze nu dan?'

18-12-2020 06:52 Laatste update: 06:58
59

John Stegeman vindt dat de fans van PEC Zwolle verwend zijn. De trainer van de Blauwvingers staat onder serieuze druk nadat hij afgelopen dinsdag met zijn ploeg met 2-0 verloor bij eerstedivisionist Excelsior.

Na die wedstrijd wilde Stegeman al niet van een blamage spreken en ook nu noemt hij het woord crisis niet. "Want we staan niet onderaan", zegt hij in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "Sterker nog, we staan elfde, met twaalf punten en met slechts vier nederlagen. Dat noem ik geen crisis."

Toch begrijpt de oefenmeester wel dat de bekernederlaag hem zwaar wordt aangerekend. "Ik snap dat iedereen teleurgesteld en boos is als je van Excelsior verliest. Dat ben ik ook. Maar we staan in de competitie, met de elfde begroting van de eredivisie, gewoon waar we horen te staan. Bovendien bleven we tegen goede tegenstanders overeind. Moeten alle trainers die onder mij staan er dan uit?"

Stegeman vindt dat de verwachtingen van de achterban niet realistisch zijn. "Veel fans zijn blijven hangen in het verleden en dat is niet fair. Na het winnen van de beker in 2014 is het alleen maar minder gegaan. Wat verwachten ze nu dan? Dat we elke week de pannen van het dak spelen?"