FIFA-stemmen openbaar gemaakt: Messi negeert Ronaldo en zet Lewandowski op 3

FIFA-stemmen openbaar gemaakt: Messi negeert Ronaldo en zet Lewandowski op 3

Gepubliceerd: vrijdag 18 december 2020 om 07:11vr 18-12-2020 om 07:11

Lionel Messi heeft niet op Cristiano Ronaldo gestemd voor de Best FIFA Men's Player of the Year. De wereldvoetbalbond heeft bekend gemaakt wie op wie heeft gestemd en daarbij werd duidelijk dat de Argentijn zijn Portugese rivaal links liet liggen. Ook gaf hij Robert Lewandowski weinig punten.

Messi zette Neymar op 1 en stemde voor Kylian Mbappé als nummer twee. Robert Lewandowski, die uiteindelijk won, kwam op plaats drie in het stemlijstje van de superster van Barcelona. De Pool stemde zelf ook 'tactisch': hij ruimde plekjes in voor Thiago Alcantara, Neymar en Kevin de Bruyne.

Ronaldo gaf zijn directe concurrenten wél veel punten. Hij stemde op Lewandowski als wereldvoetballer van het jaar en zette Messi 'gewoon' op twee. Kylian Mbappé is de nummer drie voor de Portugese aanvaller van Juventus, die in de einduitslag tweede werd.

Op het lijstje is ook te zien op wie Virgil van Dijk, captain van Oranje, en bondscoach Frank de Boer hebben gestemd. De stopper van Liverpool koos alleen maar ploeggenoten: Sadio Mané, Mohamed Salah en Thiago Alcantara staan op zijn lijstje. De Boer ging voor Lewandowski als nummer één en stemde verder op Kevin de Bruyne en Lionel Messi.

Van Dijk werd zelf uiteindelijk tiende in de einduitslag. De aanvoerders van Bahrein, de Britse Maagdeneilanden, Tsjechië en Suriname en de trainers van Antigua en Barbuda, Australië, Fiji, Liberia, Luxemburg, de Malediven, Montserrat, Namibië, de Filipijnen, Suriname en Tonga zetten de Nederlander op nummer één.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Lewandowski de terechte winnaar?

Ja
97%
Nee
3%
(318 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws