Studio Sport-anchor Tom Egbers: 'Mijn vrouw heeft mijn leven daar gered'

Studio Sport-anchor Tom Egbers: 'Mijn vrouw heeft mijn leven daar gered'

18-12-2020 11:49 Laatste update: 11:53
15

Studio Sport-presentator Tom Egbers (63) heeft in de zomer van 2019 de schrik van zijn leven gehad. Dat vertelt hij aankomende zaterdag in het NPO-programma Sterren op het Doek. Hij heeft veel te danken aan zijn echtgenote.

Egbers werd getroffen door een hartinfarct, maar heeft het daar liever niet over. "Ik vind het vervelend als mensen vertellen over wat hen is overkomen, qua ziekte of ander gerief. Verder wil ik ook niet gestigmatiseerd worden. Teruggebracht worden naar: dat is die man van dat hartinfarct, dat ben ik niet!", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik voel me beter dan voorheen. Sterker dan voorheen. En ik wil graag vooruit."

In de zomer van 2019 werd Egbers benauwd tijdens een vakantie in Griekenland. "Het zal niet goed zijn, maar zo erg zou het wel niet zijn", beschrijft hij zijn eigen gedachten op dat moment. In het ziekenhuis op het eiland bleek dat het menens was. "Mijn vrouw heeft mijn leven daar gered, zij zag de ernst van de situatie in." Egbers heeft na zijn hartinfarct het stokje bij Studio Voetbal overgegeven aan Sjoerd van Ramshorst.