Grote dromen na officieel debuut voor PSV: 'Manchester City en Bayern München'

Grote dromen na officieel debuut voor PSV: 'Manchester City en Bayern München'

Gepubliceerd: vrijdag 18 december 2020 om 12:10vr 18-12-2020 om 12:10

Laatste update: vrijdag 18 december 2020 om 12:13vr 18-12-2020 om 12:13

Yorbe Vertessen debuteerde afgelopen weekend voor PSV in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-1) en dat smaakt naar meer. De negentienjarige Belg wil op termijn naar de top van Engeland of Duitsland.

"Ik heb een gezonde ambitie en droom van een toekomst in Duitsland of Engeland, waar Manchester City en Bayern München de ploegen van mijn hart zijn", vertelt Vertessen aan Het Nieuwsblad. Over zijn debuut tegen Utrecht is hij niet helemaal tevreden. "Ik heb een paar kansen gemist, wat me normaal niet vaak overkomt."

Vertessen staat bij PSV al jaren te boek als een groot talent, maar zijn ontwikkeling liep vertraging op door blessureleed. "Jarenlang was ik nooit geblesseerd, maar twee jaar geleden - net voor ik mee op stage mocht naar Qatar - kreeg ik last van de hamstrings. Sindsdien sukkelde ik van het ene letsel in het andere", zegt hij.

"Ik had last van de adductoren en liep een verrekking in het bovenbeen op. Maar vooral die scheurtjes in de hamstrings hinderden me", aldus Vertessen, die zich nu eindelijk weer goed voelt. "Pas sinds een maand of drie ben ik weer echt fit. En pas twee weken geleden speelde ik met Jong PSV weer de volle negentig minuten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws