Ten Hag: 'Ik heb echt genoten van hem, het belooft veel voor de toekomst'

Ten Hag: 'Ik heb echt genoten van hem, het belooft veel voor de toekomst'

18-12-2020 13:38
79

Hoewel Ajax in het bekerduel met FC Utrecht liefst vier treffers om de oren kreeg, is trainer Erik ten Hag te spreken over Kjell Scherpen en Devyne Rensch. Beide jongelingen beleefden een wedstrijd (5-4) met ups-and-downs.

"Het is heel vervelend als je binnen een minuut een tegendoelpunt incasseert. Dan moet je ook als doelman veerkracht tonen. Daarin liet Kjell een goede uitstraling zien. Hij deed een aantal dingen heel goed", steekt Ten Hag in gesprek met Ajax Life van wal over Scherpen. "Helaas ging er ook iets mis. Bij het derde of vierde doelpunt, het vierde doelpunt geloof ik, zat Kjell er heel slecht bij. Dat was duidelijk."

Ook Rensch stond met halfslachtig ingrijpen aan de basis van een Utrechtse treffer. Toch is Ten Hag enthousiast. "Ik heb echt genoten van die jongen", stelt hij over de pas zeventienjarige verdediger van Ajax. "Ook Devyne had een foutje. Daar moet hij veel daadkrachtiger optreden, maar positioneel was-ie erg goed. Aan de bal was hij ook erg goed. Hij liet duidelijk zijn talent zien en ik heb genoten."

Rensch is van origine een centrumverdediger, maar hij speelde woensdag als rechtsback. "Hij moet op deze voet verder gaan. Er is het één en ander bij te leren, maar als je op deze leeftijd dit al kunt, belooft dat veel voor de toekomst", besluit Ten Hag.