Teixeira breekt kuitbeen op training Feyenoord, ook Berghuis groot vraagteken

Teixeira breekt kuitbeen op training Feyenoord, ook Berghuis groot vraagteken

18-12-2020 14:17
105

Feyenoord kan voorlopig niet beschikken over João Teixeira. Ook Steven Berghuis mist de Eredivisie-topper tegen Vitesse hoogstwaarschijnlijk, zo meldt trainer Dick Advocaat op de persconferentie.

Teixeira heeft op de training zijn kuitbeen gebroken. De Portugese spelmaker lijkt daardoor maanden te moeten toekijken. Berghuis vormt eveneens een vraagteken in aanloop naar het treffen met Vitesse van zondag in Arnhem. De clubtopscorer van Feyenoord heeft nog te veel last van zijn bovenbeenblessure. Hij viel afgelopen weekeinde uit tijdens de 0-3 zege van de Rotterdammers bij VVV-Venlo.

De afwezigheid van Berghuis is een groot gemis voor Feyenoord en Advocaat. In twaalf competitieduels was de Oranje-international goed voor tien treffers en vijf assists. Teixeira stond tegen VVV ook in de basis. Hij vormde een middenveld met Jens Toornstra en Orkun Kökcü, die eveneens ontbreekt in het Gelredome vanwege een enkelblessure. Voor hem zit 2020 er eveneens op. Leroy Fer en Luis Sinisterra kunnen ongeveer een uur in actie komen tegen Vitesse.

Feyenoord en Vitesse staan momenteel derde en vierde in de Eredivisie met elk 26 punten. De aftrap is zondag om 12.15 uur.