'Elke serie eindigt een keer, wij willen diegene zijn die Feyenoord verslaat'

'Elke serie eindigt een keer, wij willen diegene zijn die Feyenoord verslaat'

18-12-2020 14:44
83

Een opsteker voor Vitesse en trainer Thomas Letsch in aanloop naar de Eredivisie-kraker tegen Feyenoord. De Arnhemmers kunnen weer beschikken over de Israëliër Eli Dasa. De enige rechtsback in de selectie is hersteld van het coronavirus.

Volgens Letsch rekende Vitesse in het bekerduel met Willem II (2-0) af met een kleine vormdip en is zijn ploeg klaar voor het treffen tegen Feyenoord, dat al meer dan een jaar ongeslagen is. "In de competitie lijkt het moeilijk (om ze te verslaan, red.). Het lukt clubs in de Europa League wel", zegt de Duitser tegen Omroep Gelderland. "Maar hoe dan ook, Feyenoord zal vertrouwen hebben nu ze al 26 wedstrijden niet hebben verloren."

"Maar het mag duidelijk zijn dat elke serie een keer eindigt en wij willen diegene zijn die Feyenoord verslaat", vervolgt Letsch. "Natuurlijk wilden de anderen dat ook, maar wij zijn zelfverzekerd en willen stijgen. Na deze speeldag willen we boven Feyenoord staan."

Letsch heeft wel een verklaring voor het succes van Feyenoord: coach Dick Advocaat. "Feyenoord heeft veel kwaliteit en een supertrainer met Dick Advocaat. Hij weet hoe hij voetbal wil spelen. Die combinatie maakt het lastig tegen ze te spelen en maakt hen zo succesvol." Hij kijkt op tegen De Kleine Generaal. "Ik kan natuurlijk nog veel van hem leren. Hij heeft zoveel beleefd en zoveel succes gehad. Ik verheug me er echt op hem te leren kennen en tegen hem te spelen."