Jong AZ geeft voorsprong tot twee keer toe uit handen, belangrijke punten MVV

18-12-2020 20:35 Laatste update: 22:52
29

Jong AZ had kansen genoeg om de overwinning over de streep te trekken tegen Helmond Sport, maar gaf tot twee keer toe een voorsprong uit handen. Op een ander veld heeft MVV Maastricht drie heel belangrijke punten gepakt tegen FC Dordrecht in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong AZ - Helmond Sport 2-2
Spektakel genoeg bij Jong AZ tegen Helmond Sport, maar een winnaar was er na negentig minuten voetballen niet aan te wijzen. De ploeg uit Alkmaar kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar moet zich tevreden stellen met een punt. Thijs Oosting zette Jong AZ na ruim een halfuur spelen op voorsprong, maar zes minuten later was het alweer gelijk via Gaetan Bosiers.

Na rust kwam Jong AZ wederom op voorsprong en weer was het Oosting die de treffer achter zijn naam kreeg. Genoeg voor de overwinning was het niet. Arno van Keilegom maakte de 2-2, waardoor beide ploegen een punt overhouden aan het treffen.

MVV Maastricht - FC Dordrecht 3-1
MVV heeft drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Voor rust was er weinig te beleven in Zuid-Limburg, maar na rust zagen we wél doelpunten. Bradley Vliet zorgde er met een eigen doelpunt voor dat MVV de voorsprong pakte en Oussama Zamouri bracht de marge niet veel later naar twee.

Opgeven deed Dordrecht echter niet. Jari Schuurman bracht de spanning een kwartier voor tijd terug met de aansluitingstreffer, maar verder dan de 2-1 kwam Dordrecht niet. Het zag zelfs hoe de thuisploeg vlak voor tijd via Jelle Duin op 3-1 kwam. MVV doet met de overwinning zeer goede zaken en stijgt naar de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC Breda - FC Volendam 3-0
In de eerste helft vielen er geen goals in Breda. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd tussen in de nummers zeven en vijf uit de Keuken Kampioen Divisie echt op gang. Mounir El Allouchi zette NAC krap tien minuten na de rust op voorsprong. Tien minuten later kwam Sydney van Hooijdonk, die opnieuw geen basisplaats kreeg van trainer Maurice Steijn, binnen de lijnen en haalde direct zijn gram.

Amper vijf minuten na zijn invalbeurt had Van Hooijdonk zijn eerste treffer al binnen. De spits tikte een strakke voorzet vanaf de rechterkant prima binnen en zorgde voor de 2-0. Weer vijf minuten later besliste de spits het duel door een strafschop te benutten. De zoon van Pierre van Hooijdonk staat nu op tien treffers dit seizoen. In de slotfase kreeg Volendam ook nog een strafschop, maar Boy Deul wist deze niet te verzilveren waardoor het bij 3-0 bleef.

Door de zege klimt NAC over Volendam heen op de ranlijst en vindt het zichzelf terug op de vierde plaats. Volendam zakt door de nederlaag naar de zesde plek.

FC Den Bosch FC Eindhoven 1-1
FC Den Bosch kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Eindhoven. Met de puntendeling schieten beide ploegen weinig op. Eindhoven blijft zevende, terwijl Den Bosch onderin de Keuken Kampioen Divisie blijft hangen. De ploeg staat op de een na laatste plaats.