Manschot biedt excuses aan: 'Onwijs balen, ik ga met een rotgevoel naar huis'

Manschot biedt excuses aan: 'Onwijs balen, ik ga met een rotgevoel naar huis'

18-12-2020 22:41
45

Arbiter Jeroen Manschot speelde vrijdagavond een zeer discutabele rol tijdens de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen NAC Breda en FC Volendam. Hij liet in de eerste helft, bij een 0-0 stand, na om Volendam een zuivere penalty toe te kennen.

Het was op zijn zachtst gezegd niet de avond van Manschot, die dat na de wedstrijd goudeerlijk toegeeft. "Je staat op het veld omdat je alle beslissingen goed wil nemen", vertelt hij in gesprek met FOX Sports. "In de wedstrijd ben ik overtuigd van mijn gelijk, anders fluit ik wel. Dan doel ik op het moment van de gemiste strafschop in de eerste helft."

De bal ging niet op de stip voor Volendam, dat uiteindelijk met 3-0 verloor in Breda. "Het is vrij duidelijk op beeld, je ziet me er ook kort bij staan", vervolgt Manschot, die flink baalt van zijn fout. "Je zou denken: wat is het, zit er een vlieg in je oog? Dat is het niet, ik beoordeel het gewoon compleet verkeerd. Ik ben ervan overtuigd dat Kortsmit de bal speelt. Onwijs balen. Ik ga met een rotgevoel naar huis, zeker."

Manschot bood net voor de start van de tweede helft, in gesprek met Volendam-trainer Wim Jonk, zijn excuses aan voor zijn fout. "Ik ben in de rust naar de trainer gegaan, toen ze naar buiten kwamen. Ik zei: je hebt er niets aan, maar ik mis een honderd procent pingel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie