Schuurs: 'Onbewust doet het iets met je, maar hoort erbij dat mensen dat vinden'

Schuurs: 'Onbewust doet het iets met je, maar hoort erbij dat mensen dat vinden'

19-12-2020 07:39
31

Perr Schuurs geeft toe dat de kritiek op zijn spel hem niet altijd onberoerd laat. De 21-jarige verdediger van Ajax probeert zich daarvoor af te sluiten, maar dat lukt nog niet altijd.

"Iedereen mag kritiek op mij hebben. Dat hoort er ook bij op het niveau waarop wij spelen", zegt Schuurs in de serie Jong Oranje opent de deuren van FOX Sports. "Ik luister alleen naar de mensen die dicht bij me staan en waar ik vertrouwen in heb. Dat zijn mijn familie, goede vrienden en natuurlijk vooral de trainers en de staf."

Toch krijgt de Limburger de kritiek wel mee. "Onbewust krijg je toch mee wat mensen over me zeggen, terwijl ik er niet mee bezig wil zijn. Onbewust doet het ook iets met je. Ik had afgelopen jaar ook voor een verhuur kunnen kiezen, maar eigenlijk heb ik bewust gekozen om mij bij Ajax door te ontwikkelen. Blijven geloven dat ik bij Ajax kan slagen. En ik speel nu voor het eerst als basisspeler."

Daardoor wordt er ook anders naar hem gekeken. "Vooral op Champions League-niveau wordt verwacht dat je er klaar voor bent. Dat sommige mensen vinden dat dat niet zo is, hoort er bij. Ik weet zelf waar ik vandaan kom en wat ik ervoor doe. Ik weet dat het steeds beter zal gaan", aldus Schuurs.

Van de Looi
Jong Oranje-coach Erwin van de Looi is vol lof over de Ajacied, die voor hem 'onomstreden' is. "In alles wat hij doet vind ik hem een hele goede speler. Zijn houding is heel goed, hij is erg kritisch op zichzelf, leergierig, kan heel goed voetballen en hij kan ook goed verdedigen."

"Over dat laatste zijn de meningen nog weleens verdeeld, maar bij Ajax is het als centrale verdediger ook niet altijd heel makkelijk", stelt Van de Looi. "Je komt in grote ruimtes te spelen doordat ze heel aanvallend spelen."