'De Ligt-effect' bij Juventus: 'Een van de drie beste verdedigers ter wereld'

'De Ligt-effect' bij Juventus: 'Een van de drie beste verdedigers ter wereld'

Gepubliceerd: zaterdag 19 december 2020 om 07:57za 19-12-2020 om 07:57

Matthijs de Ligt heeft indruk gemaakt in de Serie-topper van Juventus tegen Atalanta Bergamo. Het in Turijn gevestigde Tuttosport concludeert dat de Oude Dame mét of zonder de Nederlandse verdediger een wereld van verschil is.

Juventus moest het in de eerste zeven competitieduels nog stellen zonder De Ligt, die herstelde van een schouderoperatie. Sinds de oud-Ajacied weer van de partij is, is het aantal tegengoals gezakt van gemiddeld 0,9 naar 0,63 per duel, schrijft Tuttosport in 'een analyse van een fenomeen'. Ook het aantal balveroveringen van Juventus op de helft van de tegenstander is fors toegenomen. Sinds de terugkeer van De Ligt zijn dat er 17,5 in plaats van 10,8 per wedstrijd, een stijging van 62 procent.

Volgens Tuttosport is de Oranje-international 'sterk, indrukwekkend en foutloos'. 'Zelfs Duván Zapata verkeerde in fysieke problemen.' Maar de invloed van De Ligt reikt dus veel verder. 'Hij heeft heel Juventus naar voren gedirigeerd. Andrea Pirlo hamerde er bij zijn eerste bespreking meteen op om de bal zo snel mogelijk terug te veroveren. Deze cijfers zijn sinds de rentree van De Ligt drastisch verbeterd. Het is geen toeval dat de Nederlander – en het komt niet alleen door de blessures van Giorgio Chiellini en Merih Demiral – de laatste acht duels niet werd gewisseld.'

Ook voormalig Italiaans international Antonio Cassano steekt de loftrompet. "Toen De Ligt arriveerde, was ik de eerste die hem hard aanpakte. Maar als je nu naar de verdedigers van andere topteams in Europa kijkt, hoort hij absoluut bij de beste verdedigers in de wereld. Bayern München, Internazionale, Manchester United, Manchester City: al die teams hebben niet zo'n sterke verdediger als De Ligt", aldus de ex-aanvaller. "Sergio Ramos, Raphaël Varane en De Ligt zijn momenteel de drie beste verdedigers ter wereld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws