'Scout van Bayern München was duidelijk: de enige die ik zou nemen is Jörgensen'

'Scout van Bayern München was duidelijk: de enige die ik zou nemen is Jörgensen'

19-12-2020 08:31
47

Feyenoord nam Nicolai Jörgensen mede op advies van een scout van Bayern München over van FC Kopenhagen in 2016. Dat vertelt toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst, die louter positieve herinneringen heeft aan de Deense spits.

Van Bronckhorst bekeek laatst beelden terug uit het kampioensjaar van de Rotterdammers. "Dan zie ik hem op beelden van toen achter elkaar prachtige goals maken. Echt zulke goede spitsengoals", zegt hij in De Telegraaf.

Toen Feyenoord de kans kreeg om Jörgensen te halen, moest Van Bronckhorst denken aan een werkbezoek van de trainers van Feyenoord aan Bayern München twee maanden eerder. "Op een van die dagen ontmoetten we op het complex de hoofdscout Scandinavië van Bayern. We begonnen over spelers te praten. Ik zei dat we een spits zochten en vroeg hem toen welke spelers voor ons, bij Feyenoord, nou goed zouden zijn om naar te kijken. Hij was heel duidelijk: De enige die ik zou nemen is Jörgensen van Kopenhagen! Dat bleef in mijn hoofd zitten."

Volgens Van Bronckhorst is de Deense international voor hem 'super' geweest. "Nico is een heel gevoelige jongen. Je moet wel heel goed met hem werken en zorgen dat hij zich fijn voelt." De trainer sprak dan ook veel met zijn spits. "Er is veel gebeurd in zijn leven, dat is bij hem heel bepalend. Dan kom je bij het 'totale mens-principe' van Louis van Gaal. Ik had altijd een goede band met hem. We spraken samen over voetbal, maar ook over privézaken."

Van Bronckhorst ziet dat Jörgensen nu 'heel erg zij vertrouwen kwijt is', mede door de vele blessures. "Hij is uit zijn ritme gehaald en dat is zonde. Terwijl hij fantastisch functioneerde en een goede wisselwerking had met Dirk Kuyt. Hij speelde zich ook niet voor niets in de picture bij Newcastle."