Spaanse media hard voor De Jong, Dest én Koeman: 'Hij moest het risico nemen'

19-12-2020 19:32
52

De titel raakt steeds verder uit zicht voor FC Barcelona. In het eigen Camp Nou kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Valencia. De Spaanse media zijn hard in hun oordeel: er zijn onvoldoendes voor Sergiño Dest, Frenkie de Jong én Ronald Koeman.

Dest speelde een ongelukkige wedstrijd als rechtsback en kreeg vooral onvoldoendes van de verschillende Spaanse kranten. 'Hij kwam meerdere keren goed langs de lijn, maar zijn acties resulteerden vooral in niets', merkt El Mundo Deportivo op.

De Jong startte in eerste instantie op de bank vanwege wat lichte blessureklachten, maar moest na rust alsnog opdraven. Het verschil maken deed hij niet. 'Het slechte eerste gedeelte van de wedstrijd zorgde ervoor dat Koeman het risico moest nemen. De Jong had geen invloed op de wedstrijd, zoals hij dat wel had in de duels met Levante en Real Sociedad.'

Ook Sport zag dat De Jong en Dest niet voldoende brachten, net als het overgrote deel van het Barcelona-team. 'Koeman zette De Jong op de bank vanwege wat fysiek ongemak, maar moest in de tweede helft alsnog bij hem aankloppen.'

'Dest kwam verschillende keren op de helft van Valencia. Zo wist Philippe Coutinho in de twaalfde minuut niet te profiteren van voorbereidend werk van Dest. Soms was de rechtsback wat té aanvallend. Hierdoor werd zijn spel minder verrassend en vielen er veel ruimtes in de Barcelona-defensie.'

Hier is El Desmarque het niet helemaal mee eens: de Amerikaan zou aanvallend juist te weinig hebben gebracht. Dest krijgt een 3 voor zijn optreden tegen Valencia. 'Hij was op aanvallend vlak verlegen en overtuigde verdedigend niet. In de eerste helft was hij nauwelijks bij het spel betrokken.'

Naast Dest kreeg ook trainer Koeman een 3 van El Desmarque. 'Hij begon wederom met Braithwaite aan de linkerkant en Messi in de spits. De Deen is op links niet op zijn gemak en Messi stond alleen. Dat corrigeerde Koeman in de tweede helft. Coutinho beloonde hem daarnaast niet voor zijn vertrouwen.' De Jong kwam er wat beter vanaf en kreeg een 5. 'Hij zette het team goed neer, maar het ontbrak hem aan aanvallende impulsen.'