Breaking news

Ajax komt met nieuws: Onana mag weer met het eerste elftal meetrainen

Ihattaren over 'zwarte periode', nieuw contract en Ajax: 'Voor niemand bang'

Ihattaren over 'zwarte periode', nieuw contract en Ajax: 'Voor niemand bang'

Gepubliceerd: zondag 20 december 2020 om 07:06zo 20-12-2020 om 07:06

Mohamed Ihattaren lijkt weer helemaal terug bij PSV. De jonge middenvelder kende een zware periode in Eindhoven en werd door trainer Roger Schmidt zelfs een tijdje buiten de wedstrijdselectie gelaten, maar staat inmiddels weer in de basis bij zijn club.

"Ik heb veel meegemaakt, de laatste periode veel flashbacks gekend. Ik zat even in een zwarte periode, maar ben erdoorheen", vertelt een openhartige Ihattaren in gesprek met De Telegraaf. "Het ging minder, maar ik schaam me er niet voor. Het blijft een groot gemis (het verlies van zijn vader, red.). Het enige wat ik heel jammer vind, is dat ik het meegenomen heb naar het voetbal. Misschien had ik dat beter kunnen doen, maar ik ben jong, mag fouten maken. Dat mag iedereen, we zijn allemaal mensen. Af en toe moet je een keer op je bek vallen, al voelde dit niet zo."

Ihattaren kijkt weer vol goede moed vooruit. Na de winterstop wacht al snel het duel met Ajax. "Dan kunnen we ons meten. We zijn goed bezig, voor niemand bang. Laat maar komen. Wij zijn fit, je ziet het", is hij strijdlustig. De hoop op het EK van aankomende zomer heeft de PSV-middenvelder ook nog niet opgegeven. "Dat zou heel mooi zijn, daar werk ik óók naartoe natuurlijk. Mijn gedachtes zijn ook daar. (...) En ja, het EK. Dat zijn dromen en is waarom ik voor het Nederlands elftal heb gekozen. Ik hoop er snel weer bij te kunnen zijn."

Contract
Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola is inmiddels in gesprek met PSV over een nieuw contract, zo geeft Ihattaren aan. "Ik zit voorlopig bij PSV en ben heel erg blij hier. Ik woon nu ook lekker in Eindhoven. Ik kan nu alleen zeggen dat ik alles aan mijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) overlaat. Komen we eruit, dan komen we eruit. Zo niet, dan blijf ik happy hier. Ik moet vooral gewoon lekker voetballen. Ik heb nog een contract tot de zomer van 2022, dat is al bijna eigenlijk, want de tijd gaat écht snel merk ik."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ihattaren het EK van volgend jaar halen?

Ja, als hij deze vorm weet door te zetten
86%
Nee, dat komt te vroeg
14%
(2063 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws