Boulahrouz geeft negatief advies: 'Dat is geen speler voor de toekomst voor Ajax'

Boulahrouz geeft negatief advies: 'Dat is geen speler voor de toekomst voor Ajax'

20-12-2020 21:10
57

Khalid Boulahrouz heeft geen vertrouwen in Jurgen Ekkelenkamp. De middenvelder van Ajax zou bij een vertrek van Edson Álvarez op meer speeltijd kunnen rekenen, maar dat ziet de gewezen verdediger niet zitten.

Volgens de voormalig Oranje-international ontbeert het Ekkelenkamp aan kwaliteit om de absolute top te halen. "Hij is niet echt een speler waarvan ik denk dat hij het kan", zegt Boulahrouz in Rondo op Ziggo Sport. "Dat is geen speler voor de toekomst. Ik vind hem heel traag in zijn handelingssnelheid. Simpele ballen inleveren bij tegenstanders in het strafschopgebied, en dat ook tegen ADO."

Youri Mulder, ook te gast in de uitzending, ziet het wel zitten in de middenvelder uit Zeist. "Hij heeft wel iets wat je tegenwoordig niet meer vaak ziet", oordeelt de analist, die vertrouwen houdt in zijn toekomst. "Hij heeft de kwaliteit om als middenvelder vaak in het strafschopgebied van de tegenstander te komen en daar gevaarlijk te zijn. Hij blijft lopen en gaat het hele veld over."

Álvarez zou in de belangstelling staan van Valencia en bij een vertrek van de Mexicaan mag Ekkelenkamp hopen op meer speeltijd. Dit seizoen kwam het 20-jarige talent tot zeven Eredivisiewedstrijden voor Ajax, waarvan hij er twee als basisspeler begon.