Van Hanegem hekelt 'doorgeslagen' Vitesse-spelers: 'Alsof hij in circus rondloopt'

Van Hanegem hekelt 'doorgeslagen' Vitesse-spelers: 'Alsof hij in circus rondloopt'

21-12-2020 06:48 Laatste update: 06:49
126

Voor Willem van Hanegem werd afgelopen zondag pijnlijk duidelijk waarom Oussama Tannane en Riechedly Bazoer bij Vitesse spelen en niet bij een club uit bijvoorbeeld de traditionele top-drie. De Kromme merkt op dat de twee Vitesse-spelers hun eigen zin teveel doordrijven.

'Aan het begin van het seizoen genoot ik van Oussama Tannane. Lees het maar terug', begint Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. 'Dat hij tegen ADO Den Haag de scheidsrechter een paar keer 'mafkees' noemde, was niet slim, maar ik vond het allemaal niet zo spannend.'

Van de verwachtingen van Van Hanegem kwam tegen Feyenoord maar weinig uit, zo geeft hij aan. 'Ik kreeg het idee dat ze een beetje zijn doorgeslagen bij Vitesse. Tannane doet echt wat hij wil, doet negen van de tien keer alsof hij in een circus rondloopt en hij blijft ook als er niets aan de hand is lekker op het veld liggen tot hij - en alleen hij - het weer eens tijd vindt om mee te doen. Bazoer speelde een aardige eerste helft, maar na rust was hij met van alles bezig en steeds minder met voetballen.'

Afleiding
Het is een van de redenen dat de stap naar de Nederlandse top er voor de twee nog niet inzat. 'Begrijp me niet verkeerd. Bazoer en Tannane zijn in mijn ogen echt goede spelers. Maar dat ze bij Vitesse spelen en niet in de top, heeft een oorzaak. Dat moeten ze nu wel beseffen. Als ze die stap ooit nog willen maken, dan moeten ze af van dingen die afleiden en puur bezig zijn met het spel', aldus De Kromme.

'Gele of zelfs rode kaarten liggen ook voortdurend op de loer. Voor Bazoer en zeker ook voor Tannane. Dat hij die bal op het hoofd gooide van Bart Nieuwkoop, dat hoeft voor mij helemaal geen rood te zijn. Maar er zijn wel scheidsrechters die hem geven. Zeker in ons arbiterskorps, waar al maandenlang geen peil op valt te trekken. Denk alleen maar aan FC Utrecht, dat afgelopen week in de Arena tegen Ajax natuurlijk een penalty had moeten hebben bij de stand 5-4', sluit Van Hanegem af.