Van der Vaart onthutst: 'By far de slechtste wedstrijd die ik ooit heb gezien'

Van der Vaart onthutst: 'By far de slechtste wedstrijd die ik ooit heb gezien'

Gepubliceerd: maandag 21 december 2020 om 07:46ma 21-12-2020 om 07:46

Laatste update: maandag 21 december 2020 om 09:15ma 21-12-2020 om 09:15

Rafael van der Vaart heeft afgelopen vrijdagavond met stijgende verbazing naar PEC Zwolle-FC Emmen gekeken, wat in zijn ogen de slechtste wedstrijd is die hij ooit heeft gezien.

"Het is een wedstrijd waar je niet echt voor gaat zitten, maar het was nóg erger dan ik dacht", begint Van der Vaart in het praatprogramma Studio Voetbal. "Dit was by far de slechtste wedstrijd die ik ooit het gezien. Je kan toch niet negentig minuten lang een foutenfestival laten zien? Je kijkt naar profvoetbal!"

"Mijn zoon is 14 en vraagt vaak aan mij kan ik profvoetballer worden? Nou, ga hier maar even naar kijken: iedereen kan profvoetballer worden!" Van der Vaart schrok niet alleen van het niveau, maar ook van de manier waarop spelers reageerden op fouten van teamgenoten.

"Ze kijken er niet eens verbaasd van op. Ik kreeg het vroeger echt goed te horen hoor, wanneer ik een bal verkeerd aannam." Ibrahim Affelay valt Van der Vaart bij, die ook ziet dat het niveau van de Eredivisie verzwakt. "Als je tegenwoordig een goede corner neemt, ben je al een talent."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws