The Guardian: Frenkie de Jong en Wijnaldum niet in top-70 van beste spelers

The Guardian: Frenkie de Jong en Wijnaldum niet in top-70 van beste spelers

21-12-2020 22:27
59

Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zitten niet bij de beste zeventig voetballer van 2020 volgens The Guardian. De Engelse kwaliteitskrant komt ieder jaar met een top-100 en heeft de eerste dertig spelers bekendgemaakt.

De spelers die op plaats honderd tot en met 71 staan zijn door The Guardian bekend gemaakt. Frenkie de Jong, de middenvelder van FC Barcelona, is op plaats 79 terug te vinden. Hij wordt omgeven door spelers als Dominic Calvert-Lewin (Everton) en Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers), maar is volgens de krant wel beter dan Antoine Griezmann en Eden Hazard.

Zes plaatsen boven De Jong vinden we Wijnaldum terug, die als nummer 73 tussen Houssem Aouar van Olympique Lyon en Martin Ödegaard van Real Madrid in staat. De nummer vijf van Liverpool staat maar twee plaatsjes lager dan Luka Modric, die plaats 71 op de ranglijst inneemt. Andere opmerkelijke noteringen zijn die van Philippe Coutinho op 81, Dries Mertens op 84 en Leroy Sané op 75.

Met Robin Gosens staat er ook nog een 'halve Nederlander' in de lijst. De linksmidden van Atalanta, die bij Heracles Almelo groot werd en vanwege zijn half-Duitse achtergrond voor Die Mannschaft zal gaan spelen, is de nummer 91 van de lijst.