Chelsea doorbreekt negatieve reeks zonder Ziyech en wint weer eens

21-12-2020 22:52
15

Na twee wedstrijden zonder overwinning in de Premier League heeft Chelsea het zoet van de drie punten weer mogen smaken. West Ham United werd in de slotfase over de knie gelegd op Stamford Bridge: 3-0.

Nadat Thiago Silva in de tiende minuut middels een steenharde kopbal scoorde (1-0) ontspon zich een bijzonder saai schouwspel. Chelsea speelde net als in de voorgaande wedstrijden zonder de impulsen van Hakim Ziyech en dat was te merken. West Ham kon heel lang in de wedstrijd blijven, ook omdat Timo Werner vlak voor rust een dot van een kans liet liggen. The Hammers konden echter ook niet doorpakken en wisten de stadgenoot amper in de problemen te brengen.

Doordat Chelsea de marge maar niet wist te vergroten bleef het spannend.  Na ruim een uur voetballen kopte Thiago Silva nogmaals in na een corner van Mason Mount, maar zijn tweede poging ging naast. Pas tien minuten voor tijd gooiden The Blues de wedstrijd in het slot. Tammy Abraham tikte van dichtbij binnen en bezorgde de formatie van trainer Frank Lampard daarmee de punten, ook omdat hij er twee minuten later ook nog 3-0 van maakte.

Chelsea was door de matige resultaten van de laatste weken de aansluiting met de top een beetje kwijtgeraakt, maar nestelt zich nu weer op de vijfde plaats. De achterstand op koploper Liverpool is zes punten. Daarnaast bewijst de ploeg uit Londen dat het ook zonder Ziyech wedstrijden kan winnen.