Schmidt ruimt plekje in PSV-basis in: 'Minder minuten gemaakt door beest Dumfries'

Schmidt ruimt plekje in PSV-basis in: 'Minder minuten gemaakt door beest Dumfries'

Gepubliceerd: dinsdag 22 december 2020 om 11:13di 22-12-2020 om 11:13

Laatste update: dinsdag 22 december 2020 om 12:21di 22-12-2020 om 12:21

Jordan Teze is blij dat hij dit seizoen veel speeltijd krijgt bij PSV. De 21-jarige verdediger is onder coach Roger Schmidt een vaste waarde in het hart van de defensie.

"Ik ben wel een moderne verdediger. Ik hou van voetballen, niet van ballen zomaar wegschieten", zegt Teze tegen Voetbal International. "Mijn verbeterpunten? Bepaalde situaties beter inschatten en beter herkennen waar het gevaar gaat komen. Dat heeft ook met tijd te maken. Als je langer op hoog niveau speelt, ga je dat beter herkennen."

Bovendien speelt Teze pas sinds dit seizoen als centrale verdediger. "Ik kwam bij het eerste als rechtsback, maar daar heb je ook Denzel Dumfries. Jullie kennen hem allemaal, dat is gewoon een beest en hij is nooit geblesseerd. Daardoor heb ik wat minder minuten gemaakt." Het was het idee van Schmidt om hem daarom centraal te zetten. "Hij heeft mij vanaf begin af aan vertrouwen gegeven en wilde mij meteen centraal zetten. Ik speel, dus ik ben heel blij. Na de wedstrijden kijken we altijd naar de beelden om te zien wat beter kan. We hebben een goede band."

Naast Schmidt probeert Teze ook te leren van grootheden in de sportwereld. "Ik kijk naar hoe Ronaldo doet. Maar ook naar basketbalspelers, zoals LeBron James, Michael Jordan en Kobe Bryant. Ik heb daar ook wel veel van geleerd, hoe zij met de sport bezig waren en hun overgave voor de sport."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws