Zwarte dinsdag voor Juve: thuis met 0-3 afgeschminkt, De Ligt geblesseerd

Zwarte dinsdag voor Juve: thuis met 0-3 afgeschminkt, De Ligt geblesseerd

22-12-2020 22:37 Laatste update: 22:41
58

Juventus dreigt de regie in de Serie A kwijt te raken, na negen opeenvolgende landstitels. La Vecchia Signora moest dinsdag twee rake klappen incasseren: 's middags werd de reglementaire 3-0 zege op Napoli ongeldig verklaard, 's avonds werd er een smadelijke thuisnederlaag tegen Fiorentina geleden én viel Matthijs de Ligt geblesseerd uit.

La Viola stonden bij aanvang zestiende, maar kwamen al na drie minuten op voorsprong. Oudgediende Franck Ribéry verraste Matthijs de Ligt en Leonardo Bonucci met een splijtende steekpass, Dusan Vlahovic wipte de bal koeltjes over Wojciech Szczesny heen: 0-1. Een kwartier later stond Juventus plots met zijn tienen. Juan Cuadrado speelde de bal te ver voor zich uit, probeerde het te corrigeren met een tackle en gleed hard door op Gaetano Castrovilli: na inmenging van de VAR werd de Colombiaan van het veld gestuurd.

Wedden

Meer odds

De tien van Juventus konden vervolgens weinig uitrichten tegen de elf van Fiorentina. Cristiano Ronaldo leek nog te profiteren van een blunder van Nikola Milenkovic, maar kon doelman Bartlomiej Dragowski niet passeren. Dat lukte de Juventus-vedette na rust wel, maar toen was de vlag van de assistent al omhoog gegaan. Federico Bernardeschi claimde nog tevergeefs een penalty na gegrabbel van Dragowski, daarna viel de wedstrijd definitief in het slot. Alex Sandro frommelde de bal over zijn eigen doellijn, Martín Cáceres tikte van dichtbij binnen: 0-2 en 0-3.

Het geslagen Juventus moest in de slotfase nóg een doffe dreun incasseren. Matthijs de Ligt greep naar zijn bovenbeen en kon de wedstrijd niet uitspelen. De winnaar van de laatste negen Serie A-edities heeft zijn eerste nederlaag van het Serie A-seizoen te pakken en blijft op 24 punten staan, zeven minder dan koploper AC Milan.