Spijt van Ajax-vertrek: 'Iets te trots om genoegen te nemen met rol als reserve'

Spijt van Ajax-vertrek: 'Iets te trots om genoegen te nemen met rol als reserve'

23-12-2020 13:25
58

Lucas Andersen was tussen 2012 en 2015 actief bij Ajax, maar heeft enige spijt van zijn vertrek uit Amsterdam. De Deense spelmaker was te ongeduldig na zijn huurperiode bij Willem II in het seizoen 2016/2017, vertelt hij op de clubsite.

"In mijn eerste seizoen - waarin ik veel speelde - werd Ajax voor het eerst in vier seizoenen geen kampioen. Dat was natuurlijk een moeilijk moment. Ik kwam niet echt in een winnende flow. Uiteindelijk ben ik een jaar naar Willem II gegaan om meer, en in een iets andere rol, te kunnen gaan spelen."

De inmiddels 26-jarige aanvallende middenvelder beleefde een prima seizoen in Tilburg. "Maar daarna ben ik niet vol voor mijn tweede kans bij Ajax gegaan", betreurt hij. "Dat is het enige waar ik soms nog met lichte spijt op terugkijk. Ik was misschien iets te trots om genoegen te nemen met een rol als reserve bij mijn terugkeer. Ik had moeten proberen om mezelf terug te vechten in het eerste."

Voor Andersen waren de Champions League-duels met FC Barcelona en Paris Saint-Germain de hoogtepunten. "Het was echt fantastisch om tegen die grote clubs uit te komen. Je loopt in Camp Nou het veld op en speelt tegen Messi, Neymar en Iniesta. Dat zijn de dingen die je bijblijven. Het is ook het niveau waar je als voetballer naartoe wilt."

De huidig speler van Aalborg BK volgt bij het huidige Ajax vooral Mohammed Kudus op de voet. De twee speelden tegen elkaar in Denemarken. "Ik was erg onder de indruk van hem. Ik denk dat iedereen kon zien waar Kudus toe in staat was in de Deense competitie. Om te zien dat hij zich dan ook kan optrekken aan het niveau van Ajax is fantastisch."