We zitten nog niet in de bus of spelers posten hun goal al op Instagram

"We zitten nog niet in de bus of spelers posten hun goal al op Instagram"

Gepubliceerd: woensdag 23 december 2020 om 14:31wo 23-12-2020 om 14:31

Tim Breukers staat op het punt om een bijzonder Heracles Almelo-record te evenaren. De rechtsback kan woensdag tegen FC Groningen zijn 262ste Eredivisie-duel in het zwart-wit, evenveel als huidig recordhouder Kwame Quansah: na de jaarwisseling kan Breukers zijn ex-ploeggenoot voorbij.

De verdediger uit Oldenzaal loopt al een tijdje mee: in december 2007 maakte hij zijn Eredivisie-debuut in De Kuip. "Op de bank in De Kuip, dat vond ik al geweldig. Van de hoofdklasse naar De Kuip", blikt hij tegenover TC/Tubantia terug op die regenachtige zondagmiddag. "Vrienden zeiden voor de tijd: laat zien dat je er bent, als je de kans krijgt, maai dan iemand omver, het liefste een bekende." Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. "Giovanni van Bronckhorst speelde, het veld was nat, ik maakte een sliding en hij ging plat. We verloren wel met 6-0 trouwens."

Breukers heeft de voetbalwereld én de maatschappij ingrijpend zien veranderen tijdens de voorbije dertien jaar. "Ik mocht de schoenen poetsen van mannen als Martin Pieckenhagen, Rob Maas, Mark Looms en Marnix Smit. En ik moest natuurlijk de ballen meenemen, als je dat nu voorstelt, lachen ze je uit", vertelt hij. Ook het gebruik van social media deed zijn intrede. "We zitten nog niet in de bus of spelers posten hun goal al op Instagram. Soms zie ik het ook na een training. Hebben ze geen bal geraakt en toevallig een mooie goal gemaakt. Die wordt dan geplaatst, dat vind ik heel irritant."

Hoewel hij al lang meeloopt, is Breukers nog altijd bereid om te knokken voor zijn plekje. "Ik snap dat de trainer (Frank Wormuth, red.) jonge spelers een kans wil geven, maar we hebben er ook discussies over. Ik vind: laat mij beginnen en die jonge jongens moeten zich maar bewijzen. Niet andersom. Gelukkig heb ik dat fanatisme nog, anders moet ik stoppen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws