Breaking news

LIVE: Ten Hag kiest voor 'AZ-variant' op cruciale Europa League-avond Ajax

Update: 'Opluchting bij Atlético en Trippier: megaschorsing voorlopig van de baan'

Update: 'Opluchting bij Atlético en Trippier: megaschorsing voorlopig van de baan'

Gepubliceerd: zaterdag 2 januari 2021 om 22:09za 02-01-2021 om 22:09

Engels international Kieran Trippier heeft een fikse schorsing aan zijn broek gekregen van de FA. De Engelse voetbalbond wil de rechtsback van Atlético Madrid tien weken lang verbannen uit de voetbalwereld.

Trippier wordt ervan verdacht dat hij de gokregels van de voetbalbond, waar alle profvoetballers zich aan moeten houden, heeft gebroken. In oktober kon hij al niet meedoen aan de Nations League-wedstrijd tussen Engeland omdat hij zich tegenover de FA moest verantwoorden.

De 25-voudig Engels international heeft zelf ontkend dat hij – of iemand uit zijn omgeving – in financieel opzicht heeft geprofiteerd van het gokken op wedstrijden. De FA heeft echter besloten om hem een boete van 77 duizend euro op te leggen én hem voor tien weken te schorsen. Of Trippier in beroep gaat, zal nog moeten blijken.

De FA treedt over het algemeen hard op tegen voetballers die de gokwet overtreden. Daniel Sturridge werd begin maart geschorst en is sindsdien niet meer in actie gekomen,

Update: Trippier en Atlético Madrid kunnen voorlopig opgelucht ademhalen, meldt het Spaanse El País. De megaschorsing voor de Engelse back is voorlopig opgeschort, in afwachting van verdere juridische stappen van Los Rojiblancos. Naar verwachting meldt de koploper van de Primera División zich binnenkort bij het CAS, het internationale sporttribunaal in het Zwitserse Lausanne.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws