'Hoofdpijndossier voor Italiaanse bond: topper Juve-Napoli pas in mei gespeeld'

'Hoofdpijndossier voor Italiaanse bond: topper Juve-Napoli pas in mei gespeeld'

Gepubliceerd: woensdag 23 december 2020 om 16:05wo 23-12-2020 om 16:05

Het opnieuw inplannen van de Serie A-topper Juventus-Napoli lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. De wedstrijd zou eigenlijk begin oktober gespeeld worden, maar kan mogelijk pas aan het einde van het seizoen afgewerkt worden.

Napoli kreeg te maken met een positief coronageval binnen de selectie en mocht niet afreizen naar Turijn. De Italiaanse bond vond echter dat I Partenopei 'gewoon' hadden kunnen spelen en kende een reglementaire 3-0 zege aan Juventus én een puntenaftrek aan Napoli toe. De Zuid-Italianen gingen in beroep en hadden daar in tweede instantie succes mee. Dinsdag werd bekend dat de reglementaire uitslag geschrapt zou worden en dat de wedstrijd alsnog gespeeld wordt.

Nu moet er echter nog ruimte gevonden worden in de agenda's van beide clubs. Tussen begin januari en eind mei moeten nog 24 van de 38 Serie A-speelrondes afgewerkt worden. De strijd om de Coppa Italia is ook nog in volle gang, beide clubs overwinteren in Europa én Juventus en Napoli spelen op 20 januari nog om de Italiaanse Super Cup. Volgens La Gazzetta dello Sport kan die wedstrijd niet verplaatst of geschrapt worden, vanwege afgesloten televisiecontracten.

Waarschijnlijk kan de Serie A-kraker pas in mei – een half jaar later dan oorspronkelijk gepland – ingehaald worden. Pas als de regerend landskampioen en bekerwinnaar direct uit de Coppa Italia vliegen, kan er op een eerder moment ruimte in het speelschema komen. Juventus speelt op 13 januari thuis tegen Genoa, terwijl Napoli op dezelfde dag is gekoppeld aan Serie B-club Empoli.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws