'Marc Overmars was ervan overtuigd dat Sven het zou halen bij Ajax'

'Marc Overmars was ervan overtuigd dat Sven het zou halen bij Ajax'

23-12-2020 17:38 Laatste update: 18:50
41

Marc Overmars rekende op een doorbraak van Sven Botman bij Ajax, zegt Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen. De club huurde de verdediger vorig jaar en wilde een optie tot koop, maar daar ging Ajax niet mee akkoord.

"Marc Overmars was ervan overtuigd dat Sven het zou halen", zegt Hamstra tegen het Algemeen Dagblad. Botman heeft het afgelopen jaar veel kritiek gekregen op zijn spel. "Bij Sven wordt vaak eerst gekeken naar de kwaliteiten die hij mist. Is hij wel snel en wendbaar genoeg? Kan hij met ruimte in zijn rug spelen?"

Wedden

Meer odds

Maar Hamstra ziet dat Botman alles heeft wat een 'pure verdediger' moet kunnen. "Hij kan goed duelleren, koppen, is een echte winnaar en kan zich op het laatste moment ervoor gooien. Als Sven voor jou staat: dat is Sven. Heel solide, betrouwbaar, doet geen gekke dingen. Ook in zijn persoonlijkheid. Hij is een man van weinig woorden. Doen."

De doorbraak van Botman bij Ajax kwam er niet. De club verkocht hem aan OSC Lille en in Frankrijk gaat hij als de bliksem. Hamstra zegt dat buitenlandse clubs anders naar verdedigen kijken. "Je moet kunnen duelleren en je man uitschakelen. In Nederland moet je je aanbieden, tussen de linies door spelen. In de Nederlandse competitie moest hij daarin wel een stap maken. Of hij beter past in de Ligue 1? Misschien wel. Hij bewijst dat-ie in een sterke competitie moeiteloos mee kan."