'PEC-pechvogel sluit seizoenshelft vol blessures af in het ziekenhuis: klaplong'

'PEC-pechvogel sluit seizoenshelft vol blessures af in het ziekenhuis: klaplong'

23-12-2020 21:23
5

De toch al weinig succesvolle eerste seizoenshelft van PEC Zwolle-spits Slobodan Tedic is in mineur geëindigd. De Servische Manchester City-huurling ontbreekt woensdag tijdens het uitduel met ADO Den Haag en ligt volgens de Stentor zelfs in het ziekenhuis met een klaplong.

Tedic werd op 1 september vastgelegd door PEC, maar kon niet meteen aansluiten bij zijn nieuwe werkgever: de spits moest eerst een aantal dagen in quarantaine verblijven. Het bleek de voorbode voor de rest van zijn PEC-periode, die gepaard ging met het nodige blessureleed. Tedic kampte met een enkelblessure kon daardoor slechts 300 minuten in zeven wedstrijden mee sprokkelen.

Vrijdag kon hij weer meedoen tegen FC Emmen, maar viel hij na een kwartier spelen wederom uit. Tedic had last van zijn ribben, nu blijkt dus dat hij een klaplong heeft opgelopen en het ziekenhuis moest bezoeken. Hoe lang hij daar moet blijven, is vooralsnog niet duidelijk.

Het voetbaljaar 2020 zit er dus al op voor Tedic, die nog tot het einde van het seizoen gehuurd wordt. PEC hervat de competitie op 9 januari met een wedstrijd tegen AZ.