Gattuso voor eerst sinds lange tijd voor camera: 'Ze vinden het erg me zo te zien'

Gattuso voor eerst sinds lange tijd voor camera: 'Ze vinden het erg me zo te zien'

Gepubliceerd: donderdag 24 december 2020 om 07:55do 24-12-2020 om 07:55

Napoli-coach Gennaro Gattuso stond woensdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer voor de camera na een wedstrijd van zijn ploeg. De trainer heeft last van myasthenia, een spierziekte die de spierkracht in het gezicht verminderd.

Gattuso stond de laatste weken vaak met een ooglapje langs het veld en liet interviews na afloop van wedstrijden aan zich voorbijgaan. Na het 1-1 gelijkspel tegen Torino deed hij dat niet. Vooral zijn rechteroog zag er niet goed uit. "Ik weet dat mijn spelers het erg vinden om me zo te zien", vertelt Gatusso voor de camera van Sky Sport Italia. "Ik heb gelezen dat ik doodga, dat ik nog een maand te leven heb... Ik ga niet dood, ik heb myasthenia. Ik leef."

De voormalig AC Milan-speler heeft al tien jaar last van myasthenia, maar het komt niet vaak voor dat hij er zoveel last van heeft als nu. "Het zal overgaan en mijn oog zal zich herstellen. Ik zie nu dubbel en het is moeilijk om overeind te blijven, alleen een gek als ik doet dit. Maak je geen zorgen, ik word daarna knapper dan ooit tevoren."

Gattuso sluit zijn verhaal af met een prachtige boodschap. "Ik wil nog iets zeggen tegen de kinderen die het niet fijn vinden om in de spiegel te kijken. Het leven is prachtig, je hoeft je nergens voor te verstoppen. Doe dat nooit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws