Bruggink ziet achilleshiel bij Ajax: 'Werden ze voor het eerst op afgestraft'

Bruggink ziet achilleshiel bij Ajax: 'Werden ze voor het eerst op afgestraft'

24-12-2020 10:32 Laatste update: 10:40
130

FOX Sports-analisten Arnold Bruggink en Marciano Vink lichten de rol van Perr Schuurs uit bij de tegengoal van Ajax tegen Willem ll. Weer zag de 21-jarige verdediger uit Nieuwstadt er niet goed uit. Ajax gaat met een kater aan het kerstdiner: 1-1.

Vroeg in de tweede helft ging Schuurs in de fout bij de goal van Kwasi Wriedt. "Schuurs zag er niet goed uit. Tegen ADO werd hij aan de zijkanten ook al makkelijk gepasseerd. Het is gewoon inschatten en meedraaien. Het lijkt wel of hij de bal kwijt is, dan is hij te laat", analyseert Vink.

"Blind wilde de bal onderscheppen, maar Tagliafico tikte hem voor z'n neus weg. Daardoor kon Wriedt hem gebruiken als draaicirkel", vult Bruggink aan. "We hadden het dinsdag over Boscagli die ineens in grote ruimtes moet verdedigen, maar Ajax is achterin ook kwetsbaar. Als je vooruit gaat blikken op de wedstrijden die gaan komen.. De kracht van PSV ligt natuurlijk ook voorin en de zwaktes achterin. Dat is bij Ajax ook zo", doelt Bruggink op Ajax - PSV op 10 januari.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, maar toch liep de ploeg van Erik ten Hag tegen puntenverlies op. "Ajax werd voor het eerst afgestraft op gemakzucht", zegt Bruggink. "Ze dachten dat het wel oké was bij de 0-1. Daarna konden ze geen tempo meer maken. Ze konden het alleen in de laatste vijf minuten, maar daarvoor deden ze het niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie