'Ik wil continu door en dan besef ik niet dat ik de droom leef van veel kinderen'

'Ik wil continu door en dan besef ik niet dat ik de droom leef van veel kinderen'

24-12-2020 13:54
31

Sydney van Hooijdonk voelt dat er in de voetbalwereld altijd twijfels zijn over een speler. De spits van NAC, zoon van oud-international Pierre, wordt door zijn vader bij de hand genomen om daar goed mee om te gaan.

Maurice Steijn, trainer van NAC Breda, kiest ondanks tien competitiegoals van Van Hooijdonk toch voor Mario Bilate in de spits. Een hard gelag voor de 20-jarige aanvaller, die wel probeert om te blijven relativeren. "Ik wil continu een stap maken, terwijl ik soms niet genoeg besef dat ik de droom leef van veel kinderen", zegt hij tegen BN DeStem. "Dat is mij veel waard."

De jongeling spiegelt zich aan zijn vader en kan op die manier met de druk omgaan. "Ik heb het mooiste beroep dat er is, maar mentaal kan het erg zwaar zijn. Iedereen heeft een mening. Bij papa (Pierre, red.) waren er altijd twijfels en bij mij ook. Soms is dat vermoeiend, maar daarom kan ik er extra van genieten als ik het laat zien."

Vader Pierre zorgt er ondertussen voor dat zijn zoon wijzer wordt in de voetbalwereld. "Hij vecht voor me en is eerlijk", zegt Sydney. "Hij vroeg me een keer of ik echt profvoetballer wilde worden. Want ik moest niet denken dat het me kwam aanwaaien. Vijftien was ik, toen ik besefte dat ik er meer voor moest doen. De knop ging om."