Steijn is muitende Van Hooijdonk zat: Dan moet hij ook maar gaan

Steijn is muitende Van Hooijdonk zat: "Dan moet hij ook maar gaan"

21-12-2020 11:09
142

NAC Breda-trainer Maurice Steijn heeft het gehad met alle vragen over Sydney van Hooijdonk. De spits heeft geen basisplaats meer en liet onlangs doorschemeren een vertrek te overwegen. Steijn zet de deur voor Van Hooijdonk open, als hij écht weg wil.

Alle ogen zijn bij NAC gericht op Van Hooijdonk. 'De zoon van' is bij NAC niet verzekerd van speelminuten, maar Steijn vindt dat het nu wel klaar moet zijn met alle vragen over zijn spits. "Het kan toch niet zo zijn dat alle spelers die niet spelen bij mij op de deur kloppen en dan weg willen? Dat is wel het verhaal van Syd geweest. Zowel in september als onlangs. Ik wil spelen en anders wil ik weg. Dat kan niet altijd", bijt Steijn fel van zich af in gesprek met BN DeStem.

Steijn kiest naar eigen zeggen voor een andere type spits, maar sluit de deur voor Van Hooijdonk niet. Steijn, die bij NAC ook technisch manager is, wijst op de gesprekken die lopen tussen Van Hooijdonk en de clubleiding én het verbeterde contract. "Ik hoop dat hij blijft, dat heb ik vanaf het begin geroepen."

"Als hij vindt dat hij te weinig minuten krijgt en steeds roept dat hij weg wil, dan moet hij ook maar gaan. Ja... dan houdt het op. Dat zou ik jammer vinden, dat heb ik al zo vaak herhaald. Ook naar hem toe", zegt Steijn, die stelt dat de discussie door de buitenwacht wordt opgevoerd.