El Ghazi nestelt zich naast Chelsea met Aston Villa, Southampton wint niet

El Ghazi nestelt zich naast Chelsea met Aston Villa, Southampton wint niet

26-12-2020 17:57 Laatste update: 18:03
7

Aston Villa heeft zich in de subtop van de Premier League gemeld. The Villans wonnen, mede dankzij een fraaie goal van Anwar El Ghazi, met 3-0 van Crystal Palace. Onder meer Southampton wordt gepasseerd na een remise tegen Fulham.

Aston Villa - Crystal Palace
Aston Villa kwam al na vijf minuten op voorsprong tegen Crystal Palace dankzij Bertrand Traoré, die in de rebound toesloeg. De voormalig Ajacied maakte vorige week tegen West Bromwich Albion pas zijn eerste treffer in de Premier League. Toch was er ook een tegenvaller voor hem, want de Burkinees werd geslachtofferd na de tweede gele kaart van ploeggenoot Tyrone Mings op slag van rust.

In de tweede helft was Crystal Palace, met Patrick van Aanholt in de basis en Jairo Riedewald als invaller, echter niet bij machte om de score om te buigen. Aston Villa liep met tien man juist verder weg. Na 66 minuten verdubbelde Kortney Hause de marge. Tien minuten later was het de beurt aan El Ghazi, die hard en fraai raak schoot. De club uit Birmingham klimt naar plek zes met 25 punten. De teams uit de top-vijf speelden bovendien allemaal minstens één duel meer.

Fulham - Southampton
Fulham speelde voor het vierde competitieduel op rij gelijk. Southampton zag op Craven Cottage tot twee keer toe een goal afgekeurd worden door de VAR. The Saints hebben net als Aston Villa 25 punten, maar speelden twee duels meer.