Berichtje van Van Dijk: 'Heel fijn, we konden het niet geloven toen hij wegviel'

Berichtje van Van Dijk: 'Heel fijn, we konden het niet geloven toen hij wegviel'

26-12-2020 19:29
3

Virgil van Dijk liep medio oktober een zware knieblessure op en zijn taken in de Liverpool-defensie zijn sindsdien overgenomen door een opvallende vervanger. Middenvelder Fabinho is één linie naar achteren geschoven en vult de leegte in die de Oranje-captain heeft achtergelaten.

Op Anfield wist men echter al dat Fabinho ook centraal achterin uit de voeten kan: de Braziliaan kwam in 2018 over van AS Monaco, manager Jürgen Klopp probeerde hem toen al uit als centrale verdediger tijdens de trainingen. "Toen zag hij al in dat het noodzakelijk was om iemand achter de hand te houden", vertelt de speler aan The Daily Mail. "We hadden drie pure centrale verdedigers, ik leerde tijdens de trainingen al om met ze samen te spelen en gewend te raken aan die positie."

Toen Van Dijk wegviel, mocht Fabinho die theoretische kennis in de praktijk brengen. "Er werden al grappen gemaakt op de club: daar is Fabinho de verdediger weer", vertelt hij. "Maar ik voelde me oprecht op mijn gemak toen ik achterin kwam te staan. Naarmate de wedstrijden vorderden, ging het voor mijn gevoel steeds beter. Virgil liet aanvankelijk niet veel van zich horen, maar na een paar wedstrijden stuurde hij me een berichtje. Hij feliciteerde me en zei dat ik het goed deed, heel fijn om te horen."

De momenteel revaliderende Van Dijk is dan ook nog lang niet vergeten op Anfield, benadrukt zijn vervanger. "Hij is nou net diegene van wie je hoopt en verwacht dat hij niet geblesseerd raakt... Vorig seizoen miste hij geen enkele wedstrijd: nooit moe, nooit geblesseerd, iemand op wie je altijd kunt vertrouwen. Hij is dé leider, het was een enorme shock toen bleek dat we iemand met zulke kwaliteiten moesten missen. Iedereen schudde zijn hoofd toen het nieuws binnenkwam, we konden het niet geloven. Ik wist nog wat ik dacht toen ik het hoorde: ik hoopte zo dat het niet waar was..."