Lang grote man bij Club Brugge: 'Geweldig, hij is een snelle student'

Lang grote man bij Club Brugge: 'Geweldig, hij is een snelle student'

27-12-2020 07:38 Laatste update: 15:26
76

Club Brugge wist zaterdag met 3-0 te winnen van KAS Eupen en had die overwinning vooral te danken aan Noa Lang. De Nederlander maakte twee goals én leverde de assist bij de 3-0 van David Okereke. Trainer Philippe Clement is tevreden.

Club Brugge trok met een 0-0 stand richting de kleedkamers. In de tweede helft ging het beter met de ploeg, zag ook Clement. "Op een moeilijk bespeelbaar veld is het altijd moeilijk om ruimtes te vinden tegen een ploeg die bijna voortdurend met negen à tien spelers in eigen zestien staat. Tijdens de rust heb ik gezegd om het tempo op te voeren en gevaarlijker te zijn in de omschakeling", citeerde Sporza Clement.

Clement ging ook in op de prestaties van zijn spelers, vooral op de rol van uitblinker Lang. "Lang heeft het fantastisch gedaan. We hadden vooraf besproken hoe de doelman uitkwam en Noa is een snelle student. De rode kaart voor Vanaken was ongelukkig. Hij wou naar de bal gaan, maar Beck was een fractie sneller en tacklelt onder zijn voet door. Er was geen enkele intentie om een fout te maken."

Geen gewone winterstop
Club Brugge krijgt nu even rust, maar niet zoals normaal. "We hebben nu geen winterstop zoals we het gewend zijn. Dat wordt weer aanpassen, maar in deze coronatijden moet je als coach heel flexibel zijn", aldus Clement.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie