'Ronaldo reed als zeventienjarige nog weleens zonder rijbewijs naar PSV'

'Ronaldo reed als zeventienjarige nog weleens zonder rijbewijs naar PSV'

27-12-2020 18:15
39

Mart van den Heuvel nam dit jaar afscheid van PSV, na ruim veertig jaar actief te zijn geweest als verzorger en teammanager. De 67-jarige Brabander wil echter nog steeds betrokken blijven bij zijn club en koestert zijn herinneringen.

Van den Heuvel gaf in het voorjaar aan dat het tijd werd om 'wat meer rust te nemen'. "Maar het valt me allemaal nog niet mee", vertelt hij in een eindejaarsinterview met de PSV-kanalen. "PSV was en is mijn hobby en mijn leven. Dat zal het ook blijven."

De uit Veldhoven afkomstige Van den Heuvel heeft in de loop der jaren heel wat meegemaakt. Zo ging hij mee op trainingskamp met PSV en beschermde hij de spelers die stiekem gingen stappen. "Ik wilde altijd een kamer op de begane grond, dicht bij de noodingang. Mijn deur stond altijd op een kier, want dan konden de jongens naar binnen glippen als ze in het holst van de nacht in het hotel terugkeerden. Ik werd soms vijf keer per nacht wakker."

'Ronaldo zonder rijbewijs de weg op'
Dit soort escapades zijn in tijden van social media echter niet meer mogelijk. "Het voetbal is stukken professioneler geworden. Die jongens moeten véél meer dan vroeger. De belangen zijn véél groter. Ronaldo reed als zeventienjarige nog weleens zonder rijbewijs naar de club", lacht hij. "Geloof me, die hebben we wel aangesproken toen hoor."

Van den Heuvel heeft in de loop der jaren veel vrienden gemaakt. "Guardado heeft al honderd keer gevraagd wanneer ik nou eens naar Sevilla kom. Georginio Wijnaldum is een echte vriend geworden en Guus (Hiddink, bondscoach van Curaçao, red.) vroeg laatst of ik in maart naar Curaça wil komen. Wat moet ik daar?, zei ik. Dat zien we dan wel weer, antwoordde Guus", somt hij op. Ook voor de huidige generatie spelers wil hij er zijn. "Ik wil er zeker van zijn dat ook die jongens en hun familie zich hier meteen welkom voelen. Als er iets is, hoeven ze maar te bellen. Dat blijft voorlopig wel zo."