Wijndal ziet bekende patronen bij AZ: 'Kan niet 10 man coachen om vooruit te gaan'

Wijndal ziet bekende patronen bij AZ: 'Kan niet 10 man coachen om vooruit te gaan'

Gepubliceerd: zondag 27 december 2020 om 21:33zo 27-12-2020 om 21:33

AZ sloot zijn eerste seizoenshelft zondagmiddag min of meer in stijl af: de Alkmaarders leken met 1-2 te winnen bij FC Utrecht, maar incasseerden in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker. Linksback Owen Wijndal weet dat het niet de eerste keer is dat AZ dit is overkomen.

Ook tegen Fortuna Sittard, Sparta, VVV-Venlo, ADO Den Haag en FC Groningen gaf AZ een voorsprong uit handen. De ploeg van Pascal Jansen overwintert als nummer vijf van Nederland, met een achterstand van zeven punten op koploper Ajax. Wijndal beseft dat AZ een prominentere rol had kunnen spelen in de titelstrijd. "Er had zeker meer in gezeten dan die vijfde plaats", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "De laatste weken waren we juist weer goed bezig, met overwinningen onder de nieuwe trainer (Jansen volgde de ontslagen Arne Slot op, nadat duidelijk werd dat die met Feyenoord had gesproken, red.)."

Wijndal zag bekende patronen in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen FC Utrecht. "Je denkt wel van: daar gaan we weer. Ik weet niet goed wat het is. Ik zie veel jongens achteruit lopen. Dat is niet de bedoeling. Maar ik kan niet tien medespelers coachen dat ze vooruit moeten gaan."

Hoe dan ook: AZ gaat net als de andere topclubs een cruciale januarimaand tegemoet: PSV- en Feyenoord-uit en twee ontmoetingen met Ajax, in de KNVB Beker en de competitie. "De strijd om het kampioenschap ligt echt nog open, denk ik. Al staan we nu op achterstand, we zijn er goed genoeg voor", blijft Wijndal strijdbaar. De linksback put moed uit de Europa League-campagne van AZ. "Recent hebben we tegen Napoli en Real Sociedad gespeeld en toen hebben we ook laten zien dat goed konden zijn tegen dat soort ploegen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat AZ nog een serieuze rol in de titelstrijd spelen?

Ja
42%
Nee
58%
(580 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws