Messi over 'gekkenwerk': 'Contract Suárez afgekocht en zomaar naar de concurrent!'

Messi over 'gekkenwerk': 'Contract Suárez afgekocht en zomaar naar de concurrent!'

Gepubliceerd: zondag 27 december 2020 om 22:33zo 27-12-2020 om 22:33

Laatste update: zondag 27 december 2020 om 22:45zo 27-12-2020 om 22:45

De liefde tussen Lionel Messi en FC Barcelona is weer opgebloeid. De Argentijnse superster stelde afgelopen zomer nog alles in het werk om zijn club te verlaten, na zestien jaar in het eerste.

Messi probeerde om zijn tot medio 2021 aflopende contract uit te komen en liet door zijn belangenbehartigers een burofax naar Camp Nou sturen. "Ik heb continu tegen Josep Maria Bartomeu (de inmiddels opgestapte clubpresident, red.) gezegd dat ik weg wilde. Ik wilde iets anders, het Barça-hoofdstuk was voor mijn gevoel over. Maar hij bleef maar nee zeggen", aldus Messi in een uitgebreid interview met La Sexta.

Dat zijn maatje Luis Suárez ook moest verkassen, bezorgde hem een bittere nasmaak. "Dat was gekkenwerk! Zijn contract werd afgekocht en hij mocht zomaar voor een concurrent van ons (Atlético Madrid, red.) gaan spelen, ongelooflijk..." Messi had de optie om zijn contract te laten ontbinden en net als Suárez te vertrekken. "Als we naar de rechter waren gestapt, zouden we de zaak gewonnen hebben, daar ben ik van overtuigd. Ik heb dat niet van één iemand, maar van meerdere advocaten gehoord. Maar ik wilde Barcelona niet op die manier verlaten."

Messi bleef dus en zag Bartomeu ook al snel vertrekken. Inmiddels voelt hij zich weer op zijn plek in Camp Nou. "Ik houd van Barça, deze club is mijn leven en heeft mij alles gegeven." De 33-jarige linkspoot laat echter in het midden of hij aan zijn laatste maanden als Barcelona-speler bezig is. "Ik ben over een half jaar transfervrij, maar er lopen nog geen gesprekken met andere clubs. Wat er aan het einde van het seizoen gebeurt, weet ik nog niet. Laten we eerst maar eens zien hoe dit seizoen afloopt. Het lijkt me mooi om ooit in de Verenigde Staten te spelen, maar ik weet niet of dat ooit nog gaat gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Speelt Lionel Messi ook komend seizoen voor FC Barcelona?

Ja
46%
Nee
54%
(1691 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws