BILD heeft opnieuw Tuchel-nieuws en linkt trainer aan verrassende Chelsea-move

BILD heeft opnieuw Tuchel-nieuws en linkt trainer aan verrassende Chelsea-move

27-12-2020 23:37
26

Thomas Tuchel is formeel gezien nog steeds trainer van Paris Saint-Germain, maar volgens BILD is de 47-jarige Duitser alweer toe aan een nieuwe uitdaging. De toonaangevende Duitse ochtendkrant linkt Tuchel aan een verrassende move naar Chelsea.

Het dagblad meldde daags voor Kerstmis al dat het PSG-hoofdstuk gesloten zou worden voor Tuchel. De regerend Ligue 1-kampioen heeft het ontslag nog altijd niet bevestigd, maar volgens BILD zijn beide partijen inmiddels definitief uit elkaar: de clubleiding heeft met het kamp-Tuchel een akkoord bereikt en de trainer heeft de kerstdagen in Duitsland doorgebracht, klinkt het. Mauricio Pochettino staat in de coulissen al klaar om zijn collega op te volgen.

De oud-trainer van FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund heeft nu dus zijn handen vrij voor een nieuwe uitdaging. Die zou volgens BILD verrassend genoeg in Londen kunnen liggen. Chelsea investeerde afgelopen zomer honderden miljoenen in zijn selectie, maar lijkt voor de jaarwisseling al kansloos voor de landstitel. The Blues gaven op Boxing Day niet thuis tegen Arsenal en slikten hun derde competitienederlaag in vier wedstrijden.

Als het maandagavond opnieuw misgaat tegen Aston Villa, komt manager Frank Lampard naar verluidt in de problemen. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich kent Tuchel al langer: toen de trainer in 2017 vertrok bij Dortmund, hadden de twee al contact. Tuchel zou op Stamford Bridge drie landgenoten kunnen treffen: Antonio Rüdiger, Kai Havertz en Timo Werner.