'Basacikoglu kan transfervrij vertrekken en sluit terugkeer in Nederland niet uit'

'Basacikoglu kan transfervrij vertrekken en sluit terugkeer in Nederland niet uit'

28-12-2020 11:14
35

Bilal Basacikoglu kan transfervrij vertrekken bij Trabzonspor en hoopt dat te kunnen doen nu hij geen basisplaats heeft. De 25-jarige vleugelaanvaller is in gesprek met clubs uit Turkije en Duitsland en zou ook terug kunnen keren naar Nederland.

Diverse clubs uit Duitsland en Turkije meldden zich volgens Voetbal International al bij de zaakwaarnemer van Basacikoglu. Die zou een clausule in zijn contract hebben waardoor hij transfervrij kan vertrekken bij Trabzonspor en dat is voor veel clubs een voordelige deal. Ook een al dan niet tijdelijke terugkeer naar Nederland zou tot de mogelijkheden behoren.

De voormalig Feyenoorder maakte in januari 2020 de overstap van Kayserispor naar Trabzonspor, maar hij kon zich daar niet opwerken tot volwaardig basisspeler. Eén en ander had ook te maken met de trainerssituatie van de club, want op dit moment staat de derde trainer in zes maanden aan het roer. De club staat negende in de Turkse Süper Lig.

De 25-jarie Basacikoglu speelde in Nederland voor Feyenoord en sc Heerenveen. De Rotterdammers namen hem voor tweeënhalf miljoen euro over van de competitiegenoot uit Friesland en vervolgens kwam hij in vier jaar tot meer dan honderd wedstrijden voor de Stadionclub.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s