Hofland kwaad op 'niet eerlijke' opvolger bij Fortuna: 'Ben in mijn hemd gezet'

Hofland kwaad op 'niet eerlijke' opvolger bij Fortuna: 'Ben in mijn hemd gezet'

28-12-2020 12:14
65

Kevin Hofland is niet te spreken over de handelswijze van Sjors Ultee, de huidige trainer van Fortuna Sittard. Hofland werd in november ontslagen en zijn assistent nam het over, maar daar was de voormalig verdediger niet van op de hoogte.

In een groot interview met De Limburger laat Hofland weten dat Ultee niet eerlijk tegen hem is geweest. Die zou hem gezegd hebben ook te zullen vertrekken bij Fortuna, maar het tegendeel was waar. "Als je het hebt over vertrouwen, dat is wel beschadigd", vertelt de 41-jarige trainer. "Als ik kijk naar wat wij besproken hebben, dan voel ik me in mijn hemd gezet."

Wedden

Meer odds

Hofland nam met verbazing kennis van het besluit van de club uit Sittard om Ultee een vaste aanstelling te geven. "Hij zei ergens dat je met loyaliteit de hypotheek niet kan betalen en daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Ik ga ook niks slechts over hem zeggen als trainer, want ik heb altijd super fijn met hem samengewerkt. Maar had me dan nog gebeld en gezegd: 'Kevin, dit is mijn kans en hier ga ik voor'. Of ik hem wel gefeliciteerd heb? Nee, dan is het ook klaar."

Tegenover de krant laat Ultee weten te balen van de gang van zaken. "Ik heb Kevin na zijn ontslag nog een paar keer gebeld en geappt om te vragen hoe het ging. Daarna is er van beide kanten geen contact meer geweest. De club heeft na het ontslag van Kevin uitgesproken dat ik geen optie was voor het hoofdtrainerschap en daarom dacht ik dat ik ging vertrekken."