'Atlético wil klap geven op Milik-transfer na mededeling van Diego Costa'

'Atlético wil klap geven op Milik-transfer na mededeling van Diego Costa'

28-12-2020 12:36
38

Atlético Madrid moet vanwege het naderende vertrek van Diego Costa sneller op zoek naar een nieuwe spits dan gedacht. Toch denken Los Rojiblancos tot een oplossing te zijn gekomen, want een transfer van Arek Milik is een stuk dichterbij gekomen.

Costa zou het liefst zien dat dat zijn contract wordt beëindigd omdat hij wegens familieomstandigheden wil vertrekken uit de Spaanse hoofdstad. Die beslissing maakt volgens AS de weg vrij voor Milik, die al sinds afgelopen zomer op het transferlijstje van Atlético staat. De Poolse spits heeft vanaf dat moment contact gehouden met de Madrilenen.

Napoli heeft de voormalig Ajacied dit seizoen niet ingeschreven voor de Serie A en zijn contract in Italië loopt in de zomer van 2021 af, maar toch wil I Partenopei 10 miljoen euro ontvangen voor de aanvaller. Als het aan Milik zelf ligt komt het snel van een transfer, want hij wil niets liever dan aan spelen toekomen om zijn kansen op een uitverkiezing in de Poolse EK-selectie niet te vergooien.

Atlético leek afgelopen zomer nog mis te grijpen toen Juventus en AS Roma allebei in verregaande onderhandelingen waren met Milik, maar van een transfer kwam het uiteindelijk toch niet. Daar was Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis zo boos over dat hij de Pool niet meer in zijn team wilde zien spelen.