'Barça-directeur wel, Koeman niet: trainer ontsnapt aan straf na felle kritiek'

'Barça-directeur wel, Koeman niet: trainer ontsnapt aan straf na felle kritiek'

Gepubliceerd: dinsdag 29 december 2020 om 14:15di 29-12-2020 om 14:15

Ronald Koeman is ontsnapt aan een straf van de Spaanse voetbalbond. De FC Barcelona-trainer leverde de afgelopen periode flinke kritiek op de beslissingen van de Spaanse scheidsrechters, onder meer na een vermeende handsbal van Real Madrid-verdediger Sergio Ramos. Het levert hem geen straf op.

Dat meldt Marca. Koeman bekritiseerde arbiter Juan Martínez Munuera, die weigerde de bal op de stip te leggen bij Real Madrid - Eibar na een handsbal van Ramos. Koeman wist niet wat hij zag en liet dat in de Spaanse media ook weten. De oefenmeester ontsnapt echter aan een straf, omdat zijn kritiek niet direct aan het adres van Martínez Munuera gericht was.

Hetzelfde geldt voor de kritiek van Koeman na El Clásico in oktober van dit jaar. Real won met 3-1. Het keerpunt in de wedstrijd was de 2-1 in de tweede helft, nadat Ramos werd neergelegd in het strafschopgebied van Barcelona. Ook toen leverde Koeman kritiek, maar het leverde hem geen straf op.

Barcelona-directeur Xavier Vilajoana kwam er minder goed vanaf: hij ontving een boete van 1.803 euro, omdat hij zijn kritiek wél rechtstreeks richtte op arbiter Martínez Munuera na de wedstrijd tussen Real en Eibar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws