Monaco speelde toen en er waren wat gesprekken met FC Utrecht en AZ

"Monaco speelde toen en er waren wat gesprekken met FC Utrecht en AZ"

29-12-2020 17:47
11

Jan-Paul van Hecke had aan het begin van het jaar twee Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden en twee bekerpotjes namens NAC Breda in de benen, maar belandde vervolgens in een achtbaan. De inmiddels twintig jaar oude Zeeuw brak door in het Rat Verlegh Stadion en had de clubs voor het uitkiezen.

Uiteindelijk werd het Brighton & Hove Albion, dat hem bij sc Heerenveen stalde. "In eerste instantie was Brighton helemaal niet aan de orde", vertelt hij echter aan B-Side Rats, een platform voor NAC-fans. "Monaco speelde toen en er waren wat gesprekken met FC Utrecht en AZ. Ik kwam er al snel achter dat Monaco echt door wilde zetten. Zij hadden alleen niet echt een plan met me. Dat was meer van: we kopen je en dan zien we wel wat we doen."

Van Hecke bedankte daarvoor en merkte dat Brighton wél een doordacht plan had. "Brighton wil me binnen twee jaar hebben voor henzelf en in de Premier League zien spelen. Ja, dan ben je natuurlijk snel om." Voordat het zover is, mag hij meters maken in de Eredivisie. FC Utrecht was opnieuw in de race, maar greep nog eens mis: Heerenveen ging aan de haal met Van Hecke, die ook het plan van de Friezen helemaal zag zitten. "Ze wilden dat ik direct aan zou sluiten, morgen mee zou trainen en bij wijze van spreken overmorgen in het elftal zou staan. Dat ging allemaal heel snel en toen was voor mij ook direct duidelijk dat ik naar Heerenveen wilde."

De centrale verdediger sloot na de eerste speeldag aan bij de Heerenveen-selectie en speelde sindsdien dertien Eredivisie-duels. Daarin was hij goed voor één treffer.