Arsenal krijgt linkerrijtje in zicht, Leeds haalt uit in duel der promovendi

29-12-2020 20:52 Laatste update: 20:57
24

Sevilla is opgeklommen naar de vierde plaats in La Liga. Het duel met subtopper Villarreal werd overtuigend in winst omgezet (2-0), waardoor FC Barcelona op de ranglijst onder druk wordt gezet.

Brighton & Hove Albion-Arsenal 0-1
Joël Veltman speelde de volle negentig minuten, Davy Pröpper werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald. Vlak daarvoor had Alexandre Lacazette de wedstrijd opengebroken. De Fransman werd in stelling gebracht na een rush van Bukayo Saka en trof de korte hoek: 0-1. Daar bleef het ook bij, waardoor Arsenal het linkerrijtje van de Premier League weer in het zicht krijgt.

West Bromwich Albion-Leeds United 0-5
De meest spectaculaire ontmoeting van deze Premier League-dinsdagavond vond plaats op The Hawthorns, in een ontmoeting tussen de nummers 1 en 2 van het vorige Championship-seizoen. Het West Bromwich Albion van Sam Allardyce had op Tweede Kerstdag nog een puntje van Liverpool afgesnoept, maar Leeds veegde de vloer aan met de mede-promovendus. Romaine Sawyers opende het bal met een terugspeelbal die zomaar over zijn eigen doellijn rolde: 0-1.

Vervolgens ging het snel: Leeds liep nog voor rust uit naar een 0-4 voorsprong dankzij Ezgjan Alioski, Jack Harrison en Rodrigo. De mannen van Marcelo Bielsa deden het in de tweede helft rustig aan. Alleen Raphinha kwam nog tot scoren, met een fraaie krul van afstand, na een vloeiende aanval over rechts.

Sevilla - Villarreal 2-0
Na acht minuten kreeg de thuisploeg, waar Luuk de Jong op de bank moest beginnen, al een strafschop te nemen. Lucas Ocampos benutte die (1-0) en daardoor zat de formatie van trainer Julen Lopetegui al vroeg op rozen. In de tweede helft besliste Youssef En-Nesyri, die drie minuten voor tijd werd vervangen door De Jong, het duel.

Daardoor stijgen de Andalusiërs naar de vierde plaats op de ranglijst en passeren ze het Barcelona van trainer Ronald Koeman. De Catalanen komen dinsdagavond wel nog in actie tegen Eibar en kunnen dan weer stijgen. Ook directe concurrent Villarreal zakt een plaatsje in La Liga door de nederlaag in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.