Ajax-huurling geeft de moed niet op: 'Ik heb een bepaalde hardheid gekregen'

Ajax-huurling geeft de moed niet op: 'Ik heb een bepaalde hardheid gekregen'

Gepubliceerd: dinsdag 29 december 2020 om 20:35di 29-12-2020 om 20:35

Kik Pierie moest wennen nadat hij in de zomer van 2019 overstapte van sc Heerenveen naar Ajax. De verdediger had niet verwacht dat hij er meer voor moest doen om de absolute top te kunnen bereiken.

De linksbenige verdediger debuteerde nog niet voor de Amsterdammers en speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Twente. Pierie wijt het zelf aan het feit dat hij moest wennen. "Ik ging naar een hele andere omgeving", zegt hij tegen Heerenveen-fansite Feanfan. "Eerder zat ik in een bekende, beschermde omgeving en in Amsterdam werd je met allemaal nieuwe dingen geconfronteerd."

De in de Verenigde Staten geboren stopper heeft al veel geleerd in de Johan Cruijff Arena. "Ik heb een bepaalde hardheid gekregen, maar ook dat er nog meer dingen nodig zijn dan gedacht om de top te bereiken. Ik heb heel veel geleerd bij Ajax en ik heb dingen gezien die ik nog nooit eerder gezien heb. Dat was heel leerzaam voor mij. Ik wil nu basisspeler worden bij het eerste."

Bij FC Twente gaat het Pierie voorlopig voor de wind. Hij speelde tot dusver negen competitiewedstrijden voor de Tukkers en staat met zijn ploeg op de zevende plaats.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws