Sky Germany: Zirkzee wil transfer en kan opvolger én teamgenoot van Dost worden

Sky Germany: Zirkzee wil transfer en kan opvolger én teamgenoot van Dost worden

30-12-2020 19:19
19

Joshua Zirkzee wil tijdens de komende transferperiode – al dan niet tijdelijk – vertrekken bij Bayern München om elders minuten te maken en lijkt zijn zin te krijgen. Volgens de Duitse tak van Sky Sports zijn de gesprekken tussen Bayern en het geïnteresseerde Eintracht Frankfurt al aardig opgeschoten.

Eintracht raakte Bas Dost deze week kwijt aan Club Brugge en wil hem vervangen door landgenoot Zirkzee, werd eerder deze week al duidelijk. Inmiddels is bekend geworden dat zowel Bayern als het kamp-Zirkzee contact heeft met de huidige nummer negen van de Bundesliga. Volgens Sky Germany is er vooralsnog echter één obstakel: de koopoptie die Eintracht in zijn huurovereenkomst met Bayern op wil nemen. Der Rekordmeister ziet dit niet zitten en wil de negentienjarige Schiedammer vooralsnog alleen verhuren zonder optie tot koop.

Mochten beide clubs er niet uitkomen, dan zijn er nog genoeg andere opties voor Zirkzee. Volgens de berichtgeving is ook 1. FC Köln geïnteresseerd, net als het eerder genoemde Club Brugge. De jeugdinternational van Oranje – in het bezit van een tot 2023 doorlopende verbintenis bij Bayern – zou dus niet alleen opvolger, maar ook teamgenoot van Dost kunnen worden, al heeft Eintracht Frankfurt voorlopig de beste papieren.