Advocaat liet cadeautje liggen: 'Weet je wat het waard was? 17.500 euro!'

Advocaat liet cadeautje liggen: 'Weet je wat het waard was? 17.500 euro!'

Dick Advocaat denkt met veel plezier terug aan zijn tijd als trainer in Rusland. De Feyenoord-trainer zal nooit vergeten dat hij tegen Zenit St. Petersburg-voorzitter Aleksander Djoekov zei dat hij een mooi horloge om had. Niet veel later was dat horloge voor Advocaat.

Het respect spatte ervanaf toen Feyenoord in de Europa League op bezoek ging bij CSKA Moskou. Keeper Igor Akinfeev, vedette Alan Dzagoev en trainer Viktor Gontsjarenko waren lovend over Advocaat, die met een lach terugdenkt aan zijn tijd als trainer in Rusland. Vooral Zenit-voorzitter Djoekov is hem goed bijgebleven.

"Ik liep hem af en toe tegen het lijf en om niet onvriendelijk over te komen bij de man die dure spelers voor ons moest kopen, zei ik een keer dat hij zo'n mooi horloge droeg. Deed hij meteen dat horloge af en gaf het aan mij!", lacht Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik had toevallig net van Vladimir Poetin ook al een horloge gekregen. Dat wilde ik uitleggen, maar Djoekov wilde er niets van weten, dat horloge was voor mij."

Het bleek uiteindelijk om een duur klokje te gaan. "Ik ging naar Cor Pot en zei: wil jij dit soms hebben? Cor keek ernaar en zei: Dick, ik draag geen Swatch-horloges. Ik dacht zelf óók dat het er eentje van Swatch was. Maar het bleek een horloge van het merk Zenit te zijn. Weet je wat het waard was? 17.500 euro! Cor hoefde het niet, hahaha. Daar schateren we nu nog om."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s